Tuesday, February 24, 2015

Trip to Žagarkalns

Käisime 23-24 veebruar väiksel väljasõidul. Oleme juba mitu aastat mõelnud, et tahaks suuska ja lauda sõitma minna, kas Kuutsemäele või Lätti Žagarkalnsi. Seekord võtsime reisi ette Lätti Cesis'e linnakesse. Tegelikult see koht pole Eestist üldse kaugel, aga kui juba minna, siis on väga mõnus ka sihtkohta ööbima jääda. Eestlaseid oli mäel näiteks väga palju. Žagarkalns on umbes 5km Cesis'est, nii et mäe ja hotelli vahemaa pole üldse pikk.
Esimest korda elus panin endale alla mäesuusad. Alguses tundus see kõik nii keeruline ja mägi paistis nagu surmalõks. :D Aga peale tunnikest tõtt vahtimist nõlvaga, võtsin end kokku ja sõitsin alla. See sinka-vonkatamine tundus alguses nii keeruline, aga peale 3-4 lasku, tuli asi juba iseenesest ja mida rohkem sõitsin, seda rohkem tahtsin veel. Kui asi käpas, siis võib öelda, et ekstreemsport on sõltuvusttekitav! :D 
Žagarkalns näeb üldse väga lahe välja. Mägesid on mitmeid, nii kõrgemaid, laugemaid kui väiksemaid. Söögikoht on super ja atmosfäär mõnus. Hea meelega oleks tänagi mäele läinud, aga vihma kallab ja ülakeha lihased annavad korralikult tunda. Õnneks eile oli ilm mõnus ja soe. 
Cesis on oma olemuselt ka väga meeldiv. Suvel on seal kindlasti ilusam, sest vanalinn on seal au sees. Hotell, kus me ööbisime on väike ja hubane. Pigem natuke antiiksem kui tänapäevaselt modernne. Aga halba sõna öelda ei ole. Söögikohad on seal päris head. Õhtul kui ühte pubisse sisse astusime, siis tegelikult oleks see pidanud juba kinni olema, aga kuna nii palju eestlaseid oli mäelt tulnud ja lisaks ka meie, kes süüa tahtsid, siis nad hoidsid meie pärast kööki ja pubi kaugem lahti. Nii armas minu meelest. :) Toit oli maitsev ja praed ikka mehemõõtu. 
Pean tõdema, et sain endale talispordi pisiku täitsa külge ja juba ootan järgmist korda, et saaks mäesuusad (või järgmine kord ehk lumelaua?) alla panna. 
Pilte eriti pole, sest mäel polnud mahti telefoni taskust välja otsida. Paar meenutusklõpsu lasin endast siiski teha, et oleks mida vaadata ja meenutada ja siin teksti kõrvale jagada. :)


Ilusat Vabariigi aastapäeva! :)

No comments:

Post a Comment