Sunday, December 21, 2014

DIY gift

Kirjutasin juba Mida kinkida jõuludeks? postituses, et kui väga mulle meeldivad DIY kingitused. See aasta mõtlesin ka ise osa võtta ja valmistasin oma kätega kehakoorija. Mul oli tegelikult juba väga pikalt plaanis teha üks hästi lõhnav ja tõhus koorija. Seekord otsustasin selle oma kallile sõbrannale jõulukingituseks teha. Loodan, et ta jäi rahule. ;) Kuna ma kinkisin selle talle juba ära, siis mõtlesin ka siin oma retsepti jagada, sest jõulupühad on ju tegelikult alles tulekul ja kellel ideepuudus, siis jõuab veel ilusti ühe mõnusa koorija kokku keerata. 
Komponendid valisin täiesti tunde järgi ja kellegi konkreetset retsepti ei järginud. Teadsin vaid, et tahan apelsinilõhnalist. 

Apelsini-šokolaadi kehakoorija

Kasutatud materjalid:
Aprikoosiõli
Avokaadoõli
Neitsioliiviõli
kookosõli
Magusa apelsini eeterlik õli
Demera pruun suhkur
tume kakaopulber
kaneel
riivitud apelsinikoor

Kõiki komponente panin tunde järgi, ei mõõtnud ega kaalunud midagi.

Tulemuseks tuli tõeliselt mõnusa lõhnaga suhkrukoorija. Intensiivselt on tunda apelsini lõhna, aga samas ka šokolaadihõngu. Katsetasin seda oma kätel ja lõhna oli tunda ka tund aega hiljem, käed said meeldivalt pehmeks. Arvan, et selline kodukootud kingitus on kingisaajale väga personaalne lähenemine ja ta hindab seda tunduvalt rohkem kui poekaupa. 
Mõnusat katsetamist, armas Anett! :)


No comments:

Post a Comment